Ce tip de tapițerie să alegi?

februarie 23, 2019

La achiziția unei piese noi de mobilier tapițat apare totdeauna întrebarea: ce tip de tapițerie să alegeți? Țesătură sau piele? Ambele au avantajele și dezavantajele lor, astfel că vă prezentăm câteva dintre acestea.

Tapițerii din diverse țesături

Avantaje: acestea sunt disponibile într-o gamă mult mai variată de modele. În ceea ce privește culoarea și imprimeul, practic nu există limite atunci când alegeți o tapițerie din țesătură pentru canapeaua, fotoliile sau scaunele din restaurantul sau hotelul dvs.

Dezavantaje: țesăturile sunt mai delicate și mai greu de curățat atunci când vin în contact cu lichide. Dacă de exemplu, fotoliul, scaunul sau canapeaua ar fi tapițate cu piele, stropii de vin pot fi îndepărtați pur și simplu cu o cârpă umedă.

Tapițerii din piele

Avantaje: mobilierul tapițat cu piele este mai rezistent la contactul cu anumite impurități, de ex. la contactul cu lichide, praf și mâncare. De asemenea, fumătorii preferă adesea pielea, deoarece mirosurile nu rămân impregnate, sau pot fi îndepărtate mai ușor.

Dezavantaje: pielea oferă doar o selecție limitată în ceea ce privește designul. Tapițeriile din piele sunt sensibile atunci când intră în contact cu obiecte ascuțite. Îngrijirea și curățarea periodică sunt necesare pentru a preveni deteriorarea suprafeței. Înainte de a vă decide cu privire la un tip de piele, trebuie să vă țineți cont de proprietățile lor specifice, deoarece unele tipuri de piele sunt considerate sensibile la lumină și își schimbă culoarea în timp.

Dacă alegeți o piesă de mobilier tapițat cu material textil sau cu piele rămâne o chestiune de gust personal și este puternic influențată de spațiul și necesitățile dvs. individuale.

Pe scurt: țesătura oferă multiple variante de tapițerii, iar pielea are câteva avantaje practice.

Bine de știut: dacă doriți să schimbați tapițeria din piele în material textile (sau invers) aveți această opțiune la Wood Furniture. Ne puteți contacta pentru o ofertă specifică.

Tel: +40 244 296 122 sau +40 244 296 344